16 Haziran 2019 Pazar

TARİHİ BEYKOZ ÇAYIRINDA 20. UÇURTMA ŞENLİĞİ VARDI


İstanbul Yerel Medyasının en renkli simalarından biri iken 10 sene önce hayata gözlerini yuman Gazeteci Fahri Ormanlı tarafından 20 yıl önce başlatılan Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.


“Kalemler kırılmasın, fikirler vurulmasın uçurtma yarışması” merhumun vefatının ardından son 10 yıldır  eşi Fatma Ormanlı ve gazeteci dostları tarafından düzenlenmekte idi. 2019 Yılı Uçurtma Şenliğinde değişik medya temsilcileri ve sanatçılar ile merhumun aile fertleri ve yakın dostları katıldı.




Rüzgarın da elverişli olması ile Uçurtmalar mavi göklerde buluşmakta zorlanmadı. Her sene olduğu gibi oluşturulan juri üyeleri değişik kategorilerdeki en başarılı uçurtmalar  arasından tercih yapmakta zorlandı. Uçurtma Şenliğinin 2019 Yarışmalarında dereceye giren isimler ise şunlar idi...

En Uzak Uçurtma / İlkem Naz Kahraman
En Küçük Uçurtma / Emir Yıldırım
En İlginç Uçurtma / Fatma Zehra
En Yüksek Uçurtma / Oktay Karaman
En Büyük Uçurtma / Hakan Irmak

Fahri Ormanlı Anısına düzenlenen Uçurma Şenliğinde Beykozlu başarılı Sanatçı Memoli güzel bir müzik performans sergilerken Sokaların Şairi Lakaplı Genco Mert ise her sen olduğu gibi bu senede hem organizasyonun kusursuz olması için hem de okuduğu şiirler ve sunuculuğu ile tam puan aldı. 

Şenlikte bir zamanların Sinema sektörünün yetenekli jönlerinden / yardımcı oyuncularından Galiga Erol ( Çakmak ) yıllardır katıldığı şenlikte bu kez söylediği Türk Sanat Müziği eserleri ile alkışı fazlası ile aldı. Bu arada bazı takipçiler de söyledikleri şarkılar ile hünerlerini Tarihi Beykoz Çayırının Yeşil Sahnesinden yankılattı.

2019 " Kalemleri Kırılmasın, Fikirler Vurulmasın Uçurtma Yarışması " sonrasında açıklamada bulunan Merhum Fahri Ormanlı'nın eşi Fatma Ormanlı, katılımcılara, destek olanlara ve özellikle de değişik gazetelerinin temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

" Son 10 yılda bu etkinliği birlikte yaptığımız tüm dostlarımıza, eşim merhum Fahri Ormanlı'nın meslektaşlarına, arkadaşlarına en kalbi duygularım ile teşekkür etmek isterim. Bu sene 20.düzenlediğimiz Yarışmaların uzun yıllar devam etmesi en büyük dileğim " 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder